Gasttrainster: Rebekka de Kogel-Kadijk

Tenslotte is ook de derde gasttrainster bekend! En dat is zeker niet de minste, namelijk Rebekka de Kogel-Kadijk! Ze is 39 jaar oud en heeft in totaal 20 jaar gevolleybald.

Op haar 10e begon ze met volleyballen in de zaal bij Foranto in Werkendam. Hierna ging ze is ze nog gaan spelen bij Sliedrecht Sport, Cornix Schelle en AMVJ, allemaal in de Eredivisie. Ook heeft ze deel uitgemaakt van de nationale jeugdselectie.

Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar het beachvolleyballen. Daar kwam ze in het Nederlands Beachvolleybal Team. In het beachvolleybal heeft ze een imposante carrière gehad. Zo speelde ze 3 keer op de Olympische Spelen, heeft ze meerdere malen zilver op het EK gehaald, werd ze meerdere malen Nederlands Kampioen en hoorde 8 jaar lang bij de top 10 van de wereld.

Al met al is Rebekka een erg ervaren en succesvolle volleybalster geweest en wij zijn er zeker van dat ze de kinderen van het Volleybal College Drechtsteden veel kan leren.

We hebben Rebekka wat vragen voorgelegd. Zie hieronder het verslag.

Waarom ben je begonnen met volleyballen?
Ik denk een beetje omdat mijn zussen ook volleybalde en omdat mijn vader trainer was. Ik groeide er mee op.

Wat was jou drive/motivatie in het volleybal?
Ik wilde altijd winnen en vond het gewoon een geweldig spelletje

Wat was jou specialiteit in het volleybal?
In de zaal was mijn specialiteit pass en verdediging. Op het strand moet je erg allround zijn, maar ook daar was wel mijn verdediging mijn sterke punt.

Wat vond jij in de jeugd leuk/belangrijk om te leren bij een training?
Ik had vooral plezier in het (beach)volleybal en ben heel erg een “winner”. Ik was daardoor altijd gretig om nieuwe dingen te leren.

Doe je nu aan een andere sport? (Of heb je die gedaan?)
Hardlopen

Wat is je grootste succes in je sportcarrière?
3 x Olympische Spelen, 4 keer Europees Zilver op EK, 9x Nederlands Kampioen, Goud World Tour China, 8 jaar top 10 van de Wereld.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben zelfstandige en doe het liefst sport gerelateerde projecten. Zo organiseer ik hardloopevenementen, help ik bedrijven met een vitaliteitsprogramma en/of sportsponsoring en geef ik nog regelmatig (beach)volleybal trainingen en clinics.

Wat is de mooiste wedstrijd die je hebt meegemaakt?
Lastige vraag. Ik heb niet echt een mooie wedstrijd. Ik denk doordat ik veel kleine successen en mooie momenten heb meegemaakt dat ik zo ver gekomen ben en zo lang plezier heb beleefd.

Heb je nog een tip voor de spelers/speelsters van het Volleybal College Drechtsteden?
Het belangrijkste is dat je zelf graag wilt. De weg naar de top is dan een flinke wandeling, maar er valt genoeg te genieten onderweg 😉

Volg ons op Social Media