Clinic 17 maart: Maarten Kruijt

 

Tijdens de twee clinic van zaterdag 17 maart 2018 gaan we werken aan de coördinatie en kracht van onze spelers en speelsters. Want weten jullie eigenlijk wel hoe belangrijk een goede coördinatie is? Of hoeveel makkelijker bepaalde bewegingen worden als je meer kracht krijgt? Dat gaat Maarten Kruijt jullie zaterdag allemaal vertellen!

Hij is 36 jaar en is al 20 jaar lang betrokken bij het volleybal! Momenteel is hij krachttrainer bij heren en dames 1 van VCN. Zelf heeft hij ook flink wat jaren gevolleybald. Zo begon hij als 16-jarige bij Fusion en vanaf zijn 18e tot 32e heeft hij bij VCN gespeeld. Ook heeft hij nog wat ervaring opgedaan als trainer van teams bij VCN, Sliedrecht Sport en Thor

We hebben Maarten wat vragen voorgelegd. Zie hieronder het verslag.

Doe je zelf nog aan een andere sport?
Zaalvoetbal en ik train veel met kettlebells en ik sport graag buiten in calisthenicsparken.

Waarom is het belangrijk om loopoefeningen te doen tijdens trainingen?
Het is goed voor je coördinatie en ook goed om even goed warm te worden voordat je met de training begint.

Waarom is het belangrijk om krachtoefeningen te doen tijdens trainingen?
Je hebt je spieren nodig om goed te kunnen bewegen. Hoe sterker je spieren zijn hoe makkelijker je beweegt. Ook kan je de bewegingen die je nodig hebt bij het volleybal krachtiger uitvoeren.

Wat kan er gebeuren als je loop- of krachtoefeningen niet goed uitvoert?
Bij het niet goed uitvoeren van de oefeningen zal je minder snel merken dat het effect heeft. Het kan ook zo zijn dat je bij het verkeerd uitvoeren van de oefeningen je jezelf blesseert.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik geef les op twee scholen. Een MBO school in Schiedam. Ik geef daar les aan jongeren die in het verleden door verschillende redenen zijn uitgevallen bij hun opleiding. Daarnaast geef ik nog gymlessen op een school in Den Haag. Buiten het lesgeven om ben ik ook kettlebellinstructeur en calisthenicsinstructeur en geef ik hier ook trainingen in.

Heb je nog een tip voor de spelers/speelsters van het Volleybal College Drechtsteden? (Hoe ze zich kunnen blijven ontwikkelen in het volleybal)
Blijf een duidelijk doel voor ogen houden en stel jezelf de vraag waarom jij het zo leuk vindt om deze sport te beoefenen.

Volg ons op Social Media